Bugun...



3 Önemli Meteor Düşmesi Olayı

Meteor, uzak gezegen veya kuyrukluyıldızların dünya atmosferine girdiğinde hızları nedeniyle yakılan küçük kaya parçalarıdır. Bu kaya parçaları, dünyaya yaklaştıkça atmosferdeki güçlü sıcaklık ve frikasyon nedeniyle ısı ve ışık yayan alevli topraklar haline gelir.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-03-2023 14:33:34 Tarih: 03-02-2023 11:26

3 Önemli Meteor Düşmesi Olayı

Meteorlar dünya atmosferinde düşerken, insanlar tarafından gözlemlenebilir veya sadece güçlü patlamalar veya yıkımlar sonucu meydana gelen yaralar veya hasarlarla fark edilir. İşte önemli meteor olayları:

 Chelyabinsk Meteor Düşmesi: 2013 yılında Rusya'nın Chelyabinsk şehrine yakın bir bölgede meydana gelen bu olay, dünyanın en büyük gözlemlenen meteor düşmelerinden biridir. Meteor, atmosferde patlamadan önce havada bir sıçrayış gösterdi ve bölgenin birçok yerinde kırılan camlar ve yapıların hasar görmesine neden oldu.

Tunguska Meteor Düşmesi: 1908 yılında Rusya'nın Tunguska bölgesinde meydana gelen bu olay, dünyanın en büyük meteor düşmesi olarak kabul edilir. Meteor, atmosferde patlamadan önce bir sıçrayış gösterdi ve bölgede binlerce hektarlık ormanları yok etti.

Sibirya Meteor Düşmesi: 1947 yılında Rusya'nın Sibirya bölgesinde meydana gelen bu olay, meteor düşmesi olarak kaydedildi. Meteor, atmosferde patlamadan önce bir sıçrayış gösterdi ve bölgede büyük bir çığ ve kütle havada yükseldi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Uzay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI