Bugun...



Depremler Sırasında Hayatı Kurtaran Sistemler Ve Uygulamalar

Deprem üzerine geliştirilmiş sistemler ve uygulamalar depremde insanların hayatta kalma şansını arttırmak ve deprem etkilerini azaltmak için önemli rol oynayabilir.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2023 11:17:13 Tarih: 12-02-2023 19:57

Depremler Sırasında Hayatı Kurtaran Sistemler Ve Uygulamalar

Akıllı Binalar: Akıllı binalar, depremin etkilerini azaltmak ve insanların güvenliğini sağlamak için tasarlandı. Bu binalar, deprem sırasında hareket eden yapıların yapısını koruyabilen ve insanların güvenliğini artıran özelliklere sahip olabilir.

Afet Konulu Mobil Uygulamalar: Deprem güvenliği için tasarlanmış uygulamalar, insanların telefonlarından veya tabletlerinden erişebildiği ve hayatta kalmalarına yardımcı olabilecek önemli bilgiler sunabilir. Bu uygulamalar, hayatını kaybedebilecek insanların sayısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Deprem Sensörleri: Deprem sensörleri, deprem anında binalardaki hareketleri takip edebilir ve güvenli bir şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN yapmak için sesli uyarı verir. Bu sensörler, hayatta kalma şansını arttırmak için büyük önem taşır.

Sismik Aktive Edilmiş Evakuasyon Sistemleri: Sismik aktive edilmiş evakuasyon sistemleri, deprem anında insanların hızlı ve güvenli bir şekilde evakuasyon yapmasını sağlar. Bu sistemler, yangın merdivenlerinin veya diğer evakuasyon yollarının bloke olması durumunda hayat kurtarıcı olabilir.

Deprem Simülasyonları: Deprem simülasyonları, insanların deprem sırasında nasıl davranması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olabilir. Bu simülasyonlar, insanların hayatta kalma şansını arttırabilir. Aile afet hazırlık planı daha verimli hazırlanır.

Afad Acil Çağrı Uygulaması

IOS: https://apps.apple.com/tr/app/afad-acil-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1/id1579326930?l=tr

ANDROID:  https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.icisleri.afad&hl=tr&gl=US




Kaynak: HerTeknoloji Editöryal

Editör: HerTeknoloji Editöryal




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Tekno/Bilim/Sanayii Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI