Bugun...



Hack Karadeniz’in Sürpriz Hackerları

TEKNOFEST Hack Karadeniz’de yarışan beyaz hackerların bir dizi şifreyi çözerek iki gündür ulaşmaya çalıştığı hackerların, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç olduğu çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2022 12:35

Hack Karadeniz’in Sürpriz Hackerları

TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen Hack Karadeniz Yarışması, heyecan dolu anlara sahne oldu. Bu yıl 5'incisi yapılan yarışmada amaç yazılımların güvenlik açıklarını bularak elde edilen ipuçlarıyla olası hackerlerin yerini tespit etmekti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde yapılan Hack Karadeniz yarışmasına 29 ülkeden 380 ekip katıldı. Çeşitli noktalardaki açıkları tespit edip ödülleri toplayarak finale kalan takımlar yarışma boyunca yoğun emek harcadı.

 

BU YIL BİR İLK YAŞANDI

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un bu sene dünyada da olmayan bir konsepti gerçekleştirdiğini ifade eden Varank, şunları söyledi:

 

"Bir siber güvenlik yarışmasını, fiziki yarışmayla birleştirdi. Buraya gelen finalist yarışmacılarımız ödüller toplamaya çalışarak, koşarak, efor sarf ederek de yarışmış oldular. Bugün finali gerçekleştirdik. Biz de aslında beyaz şapkalı hacker olmamıza rağmen bugün siyah şapkalarımızı takıp, senaryoda önceden belli ettiğimiz bir yeri hackliyormuşuz gibi yaparak yarışmaya dahil olduk.

 

BİZİ CEP TELEFONLARIMIZDAN BULDULAR

Arkadaşlarımız da bizlerin yerini önce ipuçlarını takip ederek, Türkiye'de geliştirilmiş yazılımlardaki zafiyetleri bularak daha sonra emniyet siber güvenlik dairemizle iş birliği yapıp telefonlarımızdan yerimizi tespit ederek buraya geldiler bizi buldular. Yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum."

 




Kaynak: Sanayi Bakanlığı

Editör: Sanayi Bakanlığı




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siber Güvenlik Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI