Bugun...



Uçaklarda neden Cep Telefonlarını kullanamıyoruz ?

Cep telefonları uçuş sırasında çalıştırılmaz çünkü uçaklarda kullanılan aviyonik sistemlerin elektromanyetik dalgalarla etkileşime girebileceği endişesi vardır.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-05-2023 10:51:28 Tarih: 20-02-2023 11:20

Uçaklarda neden Cep Telefonlarını kullanamıyoruz ?

Uçuş sırasında cep telefonlarının verici özelliği sayesinde oluşturdukları elektromanyetik dalgalar, uçağın navigasyon sistemleri, radyo iletişim sistemleri ve diğer elektronik cihazlarının sinyalleri ile karışarak hatalı verilerin iletilmesine ve sistemlerin bozulmasına neden olabilir.

Ayrıca, cep telefonlarının bir uçak içinde yoğun kullanımı, kablosuz haberleşme sistemlerinin frekans spektrumunun tıkanmasına neden olabilir ve bu da uçakta kullanılan diğer cihazların etkisiz hale gelmesine yol açabilir.

Bu nedenle, uçuş sırasında cep telefonlarının kullanımı, uçuş emniyeti için kısıtlanmıştır. Ancak, bazı hava yolu şirketleri, uçuş sırasında cep telefonlarının belirli modlarda kullanılmasına izin vermektedir. Örneğin, uçuş modu olarak adlandırılan bir modda, cep telefonlarından sadece kablosuz özellikler kapatılarak, ancak diğer işlevleri kullanılabilir hale getirilir. Bu modda, cep telefonlarından elektromanyetik radyasyon yayılımı minimum düzeyde tutulur.




Kaynak: HerTeknoloji Editöryal

Editör: HerTeknoloji Editöryal




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Mobil Dünya Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI