Bugun...



Whatsapp'ı Bilgisayarda Açalım

Whatsapp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip anlık olarak mesajlaşma ve haberleşme uygulamasıdır. Son yılların en popüler ve fenomen olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp hem özel hayatlarımızda hem de iş hayatımızda, haberleşme adına kullandığımız ilk program olarak adında sıkça söz ettiriyor.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2022 15:59

Whatsapp'ı Bilgisayarda Açalım

Kısaca bu dünya çapında popülerliğini asla kaybetmeyen, haberleşme uygulaması olarak birinciliği kimseye kaptırmayan WhatsApp’tan bahsedelim.  

Jan Koum ve Brian Acton tarafından 24 Ocak 2009 yılında kuruldu. Jan Koum tüm dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olacak bu programın adını WhatsApp olarak seçti. Jan Koum, WhatsApp adının kulağa “What’s Up” yani “naber” anlamında geldiği için bir mesajlaşma programı için kullanılacak en doğru ve sempatik isim olarak bu adı seçtiğini belirtti. 
 
2014 yılında WhatsApp 19 milyar dolar karşılığında Facebook’a satıldı. Forbes’e konuşan WhatsApp’ın kurucu ortaklarından olan Brian Acton, “O gün kullanıcılarımın gizliliğini sattım ve her gün bu kararın ağırlığı ile yaşıyorum” şeklinde bir yorumda bulundu.  
 
Acton’ın bu itirafı çok sayıda kullanıcının WhatsApp’ı kullanmayı bırakma kararı almasına sebep oldu. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın kullanıcıları, programa muadil gösterilen farklı mesajlaşma uygulamalarını denemeyi seçtiler. Kimi kullanıcı bu durum karşısında yazılım şirketini dava etmeleri gerektiğini, yapılanın kişisel haklarına saldırı olduğunu, özel hayatının gizliliğin kullanıcı bilgisi dışında satılmasının açıklanabilir bir durum olmadığı yorumunda bulundular.  
 
Dünya genelinde 1.5 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp’taki kullanıcı gizliliğine vurgu yapan Acton, Eylül 2017’de Facebook’tan 850 Milyon dolarlık hisse senedi opsiyonundan vazgeçerek ayrılmıştı. Cambridge Analytica skandalının yaşandığı Mart 2018’de “Facebook’u silme zamanı” şeklinde bir tweet atmıştı.  
 
WhatsApp ve Facebook kullanıcıları Acton’ın bu yaklaşım tarzını, yaptığı yanlışın farkına vardı ve hatasından döndü şeklinde yorumlamışlardı.  
WhatsApp’ı bilgisayarlarımızda kullanabilir miyiz onunla alakalı bilgi vereceğiz. 
Çoklu cihaz özellikleri telefonlarımıza geldiğinden bu yana, WhatsApp’a da artık yanımızda telefonumuz olmasa da bilgisayar üzerinden ulaşabiliyoruz. Yeni özellik sayesinde artık telefonunuza gerek olmadan bilgisayarlarınızda WhatsApp uygulamasını sorunsuz şekilde kullanabiliyoruz. WhatsApp’ı bilgisayarda kullanma özelliği ilk olarak kullanılmaya başlandığı zaman, telefon üzerinden uygulamadan çıkarsak bilgisayarda eş zamanlı olarak uygulamadan çıkıyordu. Yapılan son güncellemeler ve iyileştirmeler sayesinde bu özellik yerini, çoklu cihazlarda uygulamayı kullanabilmeye bıraktı.  

WhatsApp’ın Web sürümü Chrome, Microsoft Edge, Firefox, Safari ve Opera tarayıcıları üzerinden kullanılabiliyor. Web sürümü piyasaya ilk sürüldüğü zamanlar telefonunuzun interneti kapandığı zaman, bilgisayarda açık olan uygulamada kapanıyordu. Yapılan son güncellemelerden sonra bu özellik iyileştirildi ve artık telefonunuzda internet olmasa bile bilgisayar üzerinden uygulamayı kullanmaya devam edebileceksiniz.  

WhatsApp’ı telefonunuzdan açın. Android için “Diğer Seçenekler’e dokunun”. Iphone için WhatsApp’ta Ayarlar’a gidin. Bağlı cihazlara dokunun. Bilgisayaranızdaki veya cihazınızdaki QR kodunu tarayın ve bitti seçeneğine dokunarak WhatsApp’ı bilgisayarınızda da kullanmaya başlayın. Yapılacak olan işlem çok basit. Bilgisayarınızdan WhatsApp Web sürümünden çıkış yapmadığınız taktirde, uygulama bilgisayarınızda açık kalmaya devam edecektir. Uygulamayı açmadığınız zaman çevirimiçi gözükmeyeceksiniz. Fakat Tarayıcınıza her giriş yaptığınızda sadece WhatsApp Web sürümünü tıklamanız, uygulamayı açmanız için yeterli olacaktır. Uygulama Web sürümünden çıkış yapmadığınız sürece artık giriş için sizden QR kodu taramanızı istemeyecektir. 




Kaynak: HerTeknoloji Editöryal




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İnceleme Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI