Bugun...



Yazılım Mühendisleri için gerekli olan İngilizce dil bilgisi seviyesi

Bu içeriğimizde sizlere; yazılım mühendisleri hangi seviyede ingilizce konuşabilmeli ondan bahsedeceğiz. Öncelikle bir bilgisiyar bilim dalı olan; yazılım mühendisliği hakkında kısaca bilgilendirme yapalım.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-08-2022 14:27:02 Tarih: 29-07-2022 13:20

Yazılım Mühendisleri için gerekli olan İngilizce dil bilgisi seviyesi

Yazılım Mühendisliği Nedir? 

Yazılım sistemlerinin, belirlenen sistemler ve hedefler doğrultusunda yapılacak olan iş bölümü ile araçlar yardımı ile geliştirilmesidir. Yazılım mühendisleri, yazılımı kullanacak olan kişilerin ihtiyaç ve isteklerinden yola çıkarak belirli analizler yapmaktadır. Öncelikle, yapılan analizler sonucunda, yazılımın temel taşı olan omurga denilen kısmı tamamlanır.

Yazılım mühendisleri; istenilen yazılımın yapısını ve tasarımını  inceleyerek programlama dillerini de kullanarak, yazılımı oluştururlar. Yazılım mühendisleri yeni yazılımlar oluşturmalarının yanı sıra, var olan bir yazılımı kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda revize edebilir ve geliştirilmiş olarak kullanımlarına sunabilir. 

Televizyonlarımızın, otomobillerimizin, akıllı cihazlarımızın hepsi yazılım bilimi ve yazılım mühendislerinin geliştirmiş olduğu programlar sayesinde oluşmaktadır. Teknoloji alanında kullanılan birçok cihaz yazılım mühendislerinin çalışmaları sonucunda meydana gelmektedir. 

Yazılım mühendisleri, planlanan yazılım için oluşturulacak programlama sistemi için programcılar ile birlikte ortak çalışma yapmaktadırlar. Yazılım mühendisleri ve programcılar tarafından geliştirilen yazılım aşaması tamamlandıktan sonra kullanıcıya sunulur. Yazılım mühendisleri, kullanıcıya sunulan yazılım için gereken eğitim verir ve oluşabilecek problemler ile ilgilenir. 

Gelişime ve değişime odaklanarak çalışan endüstriler, teknolojik çözümlere duydukları ihtiyaçtan dolayı, işinde profesyonel yazılım mühendisleri ile çalışıyorlar. Bu sebepten dolayı yazılım mühendisliği, son zamanların en popüler ve en çok yatırım yapılan işi olarak kabul ediliyor. 

Yazılım Nedir ? 

Yazılım; çeşitli görevleri yapma amacı ile tasarlanan, aygıtlarının birbirleri ile uyumunu ve haberleşmesini sağlayan, görevleri geliştirmeye yarayan makine komutlarına denir. Cihazların donanımlarının çalışması için yazılıma ihtiyaç duyulur. Yazılım olmazsa donanımın işlevi olmaz ve çalışmaz. Aynı şekilde donanım olmazsa da yazılım çalışmaz. Yani donanım ve yazılım birbirini tamamlayan önemli iki unsurdur. Yazılım mühendisleri, programcılar ile birlikte donanımlar konusunda titizlik ile çalışma gerçekleştirir ve ortaya, kullanıcının isteği doğrultusunda en uygun yazılım programı çıkartılır. 

Günlük hayatımızda sıkça ihtiyaç duyduğumuz ve kullandığımız, Google Chrome, ders içeriklerini izlediğimiz EBA, görüntülü konuşma gerçekleştirdiğimiz SKYPE gibi programların hepsi bir yazılım ile ortaya çıkmıştır. Yazılımları geliştiren ve donanım sistemleri ile uyumlu hale getiren yazılım mühendisi işinde ne kadar profesyonel ve tecrübe sahibi ise, kullanılacak olan yazılım da o kadar profesyonel oluyor. 

Uluslararası standartlar yazılım mühendisliğini; yazılımın geliştirilmesi ve bakımı için hesaplanabilir yaklaşım olarak, disiplinli ve sistematik çalışma olarak tanımlamaktadır. Kullanıcının ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştirilen yazılım geliştirme sürecinin her aşamasını uygulayarak bireysel alanda hizmet almak isteyen müşteriler için, özelleştirilmiş sistemler oluşturulabilir. 

Geliştirilen yazılım programları, bilgisayarlara nasıl çalışacağının komutlarını verir. Yazılım ve donanım bir bilgisayar için iki önemli unsur olarak kabul edilir. Sistemin fonksiyonel bir biçimde çalışması için bu iki önemli unsurun da uyum içinde çalışması gerekmektedir. Bilgisayarlarımızın fiziksel ve gözle görülen parçaları donanım olarak adlandırılırken, bu parçaları yazılım yani görünmeyen kısım işlevsel kılar ve tamamlayıcı etki yaratır. 

Kullanılan programlarda yapılan işlemler, işletim sistemlerine komutlar gönderir. İşletim sistemi ise, verilen bu komutları donanım sistemine iletir. Donanım ise verilen bu komutları, istenilen sonuçların ortaya çıkması için işler. Kullanıcı yaptığı işlemin karşılığını, işletim sisteminin yeni verileri uygulama yazılımına iletmesi ile almaktadır. 

Dört ana yazılım çeşitleri mevcuttur. Yazılım sistemleri hayatımız her alanında karşımıza çıkmaktadır. Sanayi, sağlık, eğitim, eğlence, pazarlama ve e-ticaret bunlardan bazılarıdır. Sayısız alanda ve sektörde faaliyet gösteren yazılımlar bizlerin göremediği kodlar sayesinde harekete geçirilir. 

SİSTEM YAZILIMLARI

Sistem yazılımları, uygulamalar ve donanımlar arasındaki bağlantıyı kurarlar. Sistem yazılımlarının en önemli kategorisi olarak işletim sistemleri gösterilmektedir. Cihazlardaki tüm uygulamaların donanım kaynaklarına ulaşması görevini görür. Bunlardan en bilinen örnekleri; İOS, Android ve Windows’tur. 

BİLGİSAYAR YAZILIMLARI 

Bilgisayar yazılımları, donanımın işlevselleşmesini ve çalışmasını sağlayan komutlardan oluşan tüm programlara verilen isimdir. Bilgisayar sistemleri tarafından işlenen tüm program ve veriler bu başlık altında toplanabilir. 

UYGULAMA YAZILIMLARI 

Uygulama yazılımları, tamamen kullanıcı odaklı geliştirilmesi sağlanan yazılım türüdür. Resim yapma programları, web tarayıcıları, elektronik cihazlarda oynanan oyunlar bu kategoriye dahil edilebilir. Uygulama yazılımları,akıllı telefon ve bilgisayarların temel kullanım alanlarının geliştirilmesi ve kullanıcı isteği doğrultusunda revize edilmesini sağlamaktadır. 

ELEKTRONİK YAZILIMLAR 

Elektronik yazılımlar, elektronik olan tüm cihazların çalışmasını sağlamak için geliştirilmektedir. Küçük ev aletleri, sanayide kullanılan büyük makineler gibi daha birçok cihaz bu komutların bütünü sayesinde çalışır. Bilgisayar yazılımlarından farklı olarak, elektronik yazılımlar için yapılacak olan işe bağlı kalınarak mekanik tasarım ile geliştirilmelidir. 

 

Yazılım programları ile geliştirilen kodlar, komut bütünleri hem ticari hem sosyal hayatımızda büyük ölçüde önem arz etmektedir. Yazılımın olmadığı bir dünya hayal etmek zordur. Yazılım olmazsa, sağlık sistemleri, banka hesapları ve borsa faaliyetleri gibi birçok önemli alanda işler durabilir. Kullanacağınız yazılımlar, rekabeti yüksek düzeyde olan iş alanlarında, büyük farklar yaratmanızı sağlayacaktır. İşinde iyi yazılım mühendisleri ile çalışmak, hedefinizi yüksek tutmanızı sağlayacağı gibi başarma olasılığınızı da arttıracaktır. 


YAZILIM MÜHENDİSLERİ HANGİ SEVİYEDE İNGİLİZCE KONUŞABİLMELİ  

Yazılım ve yazılım mühendisliği ile alakalı verdiğimiz önemli bilgilerin ardından yazımıza, yazılım mühendisleri için hangi seviyede İngilizce konuşmaları gerektiğinden bahsedeceğiz.

Yazılım mühendisi olarak hedef odaklı olmanız ve bu yönde kendinizi her anlamda geliştirmeye adapte olmanız gerekmektedir. İngilizce dil bilgisi birçok meslekte olduğu gibi, yazılım mühendisleri için de olmazsa olmazlar arasındadır.

Yazılım mühendisliği lisans programı kapsamında İngilizce bilginizin en az %30 seviyesinde olması gerekmektedir. %30 seviyede İngilizce bilgisi, zorunlu hazırlık olarak ifade edilmektedir. Yazılım mühendisliği bölümü için zorunlu olarak yüzde otuz İngilizce eğitimi alacaksınız demektir. Yazılım mühendisleri için A1 seviyede İngilizce bilmek yeterli kabul edilse bile, dökümantasyonları okuyup anlayacak ve geliştirecek Stack Overflow gibi alanlarda kendinizi ifade edecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmalınız, mesleğinizi daha işlevsel ve verimli şekilde icra etmenizi sağlayacaktır. 




Kaynak: HerTEknoloji Editöryal

Editör: HerTeknoloji Editöryal




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Tekno/Bilim/Sanayii Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI