Bugun...



Bir çok ülkede kapatılması gündemde olan TikTok neden zararlı ?

TikTok, kullanıcıların kısa videolar paylaşabildiği bir sosyal medya uygulamasıdır. Ancak, TikTok'un bazı verileri Çin hükümetine sunduğu düşünülüyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2023 12:39

Bir çok ülkede kapatılması gündemde olan TikTok neden zararlı ?

TikTok un zararlı akımlara yol açması ve çalışma prensibleri bakımından bazı zararları konusunda hem fikir olduğumuz şeyler şöyledir:

Kişisel bilgilerin güvenliği: TikTok kullanıcılarının kişisel bilgileri (örneğin, konum, cep telefonu numarası, e-posta adresi vb.) toplanabilir ve paylaşılabilir. Bu, kişisel bilgilerin güvenliğini tehlikeye atabilir.

Zaman kaybı: TikTok kullanıcıları, uygulamayı kullanmaya bağımlı hale gelebilir ve diğer işlerini veya eğitimlerini ihmal edebilirler.

İçerik uygunluğu: TikTok, herkes tarafından kullanılabildiğinden, uygunsuz içerikler de paylaşılabilir. Bu, özellikle çocuklar ve gençler için uygun olmayabilir.

Cyberbullying: TikTok kullanıcıları, diğer kullanıcıların yanlış veya zararlı yorumlarına maruz kalabilirler.

Kişisel güvenlik: TikTok kullanıcılarının kişisel güvenliği de tehlikeye atabilir. Örneğin kullanıcılar kendilerini harika göstererek paylaştıkları videolarda, gerçekte güvenli olmayan yerlerde veya kişilerle çekilmiş olabilirler.

Ancak, TikTok kullanıcılarının dikkatli olmaları ve uygun güvenlik önlemlerini almaları ile bu riskleri azaltmak mümkündür.

 




Kaynak: HerTeknoloji Editöryal

Editör: HerTeknoloji Editöryal




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sosyal Medya Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI