Bugun...



Elektrikli arabalara güvenilir mi ? Çarpışma testleri hakkında detaylar.

İnsanlar daha çevre dostu ve verimli araçlar aradıkça elektrikli arabalar giderek daha popüler hale geliyor. Pek çok faydası olmasına rağmen, insanların sahip olduğu bir endişe güvenliktir. Elektrikli arabalar güvenli mi?

facebook-paylas
Güncelleme: 27-12-2022 10:56:53 Tarih: 31-10-2022 10:41

Elektrikli arabalara güvenilir mi ? Çarpışma testleri hakkında detaylar.

Elektrikli arabalar genellikle güvenlik özellikleri ve iyi bir sebeple övülür. Elektrikli arabaların benzinli muadillerinden daha güvenli olmasının üç nedeni:

Elektrikli arabaların ağırlık merkezi daha alçak

Elektrikli arabaların bu kadar güvenli olmasının bir nedeni, benzinle çalışan arabalardan daha düşük bir ağırlık merkezine sahip olmalarıdır. Bu onlara devrilme kazaları riskini azaltır ve genel olarak daha stabil hale getirir. Ayrıca elektrikli otomobillerdeki piller genellikle zeminin altında yer alır ve bu da ağırlık merkezinin düşük tutulmasına yardımcı olur.

Elektrikli arabalar daha güçlü bir çerçeveye sahip

Elektrikli arabaların daha güvenli olmasının bir başka nedeni de daha güçlü bir çerçeveye sahip olmalarıdır. Bunun nedeni, elektrik motorlarının tipik olarak benzinli motorlardan daha küçük ve daha hafif olmalarıdır, bu nedenle otomobilin çerçevesine fazla yük bindirmezler. Ek olarak, elektrikli arabalar genellikle bir kaza durumunda pili korumak için güçlendirilmiş çerçevelere sahiptir.

Elektrikli arabaların daha iyi frenleri var

Son olarak, elektrikli arabalar benzinli arabalardan daha iyi frenlere sahiptir. Bunun nedeni, elektrik motorlarının rejeneratif frenleme sağlamasıdır; bu, motorun gerçekten fren yaptığınızda aracı yavaşlatmaya yardımcı olduğu anlamına gelir. Bu, yalnızca daha kısa durma mesafeleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda frenlerin kendisindeki aşınma ve yıpranmayı da azaltır.

Elektrikli arabalar nasıl test edilir?

Herhangi bir çarpışma testinin en önemli yönlerinden biri, bir çarpışma testi mankeninin kullanılmasıdır. Bunun nedeni, kuklanın mühendislerin bir çarpışmanın insan vücudu üzerindeki etkilerini doğru bir şekilde ölçmesine izin vermesidir.

Her biri farklı bir insan vücudunu simüle etmek için tasarlanmış birçok farklı çarpışma testi mankeni vardır. Örneğin, küçük çocukları, büyük yetişkinleri ve hatta hamile kadınları simüle eden mankenler var.

Elektrikli bir araba için çarpışma testi mankeni seçerken, ortalama bir yetişkinin ağırlığını ve boyutunu doğru şekilde simüle eden bir manken seçmek önemlidir. Bu, test sonuçlarının mümkün olduğunca doğru olmasını sağlayacaktır.

Çarpışma testi prosedürü.

Her şey ayarlandıktan sonra, nihayet elektrikli otomobilin çarpışma testinde adımlarını atmanın zamanı geldi! Nasıl çalışır: önce araba yüksek hızda yerine sürülür ve sonra başka bir araçla veya duvar veya direk gibi katı bir nesneyle çarpışır."

İki tür çarpışma testi vardır: statik ve dinamik. Statik testler araç dururken yapılırken, dinamik testler arabayı yüksek hızda bir bariyere çarpmayı içerir. Dinamik testler, statik testlerden daha pahalı ve zaman alıcıdır, ancak otomobilin gerçek dünyadaki bir çarpışmada nasıl performans göstereceği hakkında daha doğru veriler sağlar.

Çarpışma testi tamamlandıktan sonra, çarpışma sırasında ne olduğunu değerlendirmek önemlidir. Bu, çarpma sırasında performansın çeşitli yönlerini ölçen cihazlardan gelen verileri analiz ederek ve ayrıca olay sırasında çekilen görüntüleri veya fotoğrafları gözden geçirerek yapılabilir. Elektrikli arabaların farklı koşullar altında nasıl tepki verdiğini anlayarak, onları gerçek dünyadaki kazalarda daha da güvenli hale getiren iyileştirmeler yapabiliriz.

Elektrikli arabalar güvenli olsa da, ne tür bir arabada olursanız olun, sürüş sırasında dikkatli olmak her zaman önemlidir. Uygun güvenlik prosedürlerini izleyerek ve yoldaki potansiyel risklerin farkında olarak, kendinizi ve başkalarını güvende tutmaya yardımcı olabilirsiniz. .




Kaynak: HerTeknoloji

Editör: HerTeknoloji




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Otomobil Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI