Bugun...



TÜBA Genç Akademi Üyesi Dr. Şeker ve Ekibinin Başarısı

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker ve ekibinin TÜBA’nın da destek verdiği araştırmalarının sonucu olarak ortaya konan “A Genetically Engineered Biofilm Material for SARS-CoV-2 Capturing and Isolation” başlıklı makale Advanced Materials Interfaces Dergisi kapağından yayımlandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2022 16:52

TÜBA Genç Akademi Üyesi Dr. Şeker ve Ekibinin Başarısı

TÜBA-GEBİP Ödülü sahibi olan Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker makaleyle ilgili şöyle konuştu: “Bu çalışma; COVID-19 platformunda Prof. Dr. Aykut Darendeliler ve ekibi ile gerçekleştirdiğimiz çalışmanın spin-offlarından ve nihayetinde ürüne de dönüştü. Hızlı testlerin hassasiyetini on kata kadar artıran, genetik, protein mühendisliği, sentetik biyoloji araçlarını kullanarak tasarladığımız-ürettiğimiz protein nanomalzemeye dair çalışmamızın Advanced Materials Interfaces Dergisinde kapaktan yayımlanması bizi elbette çok mutlu etti.” dedi.

TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülleri kapsamında aldığı Birincilik Ödülünün bu son çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade eden Dr. Şeker, bu yıl içinde kapak olan 4. makalenin sahibi olmanın kendileri için ayrıca onur verici olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker kimdir?
1978 yılında doğdu. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde ve University of Washington Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı. Doktora çalışmaları sonrasında, 2010-2011 tarihleri arasında Singapore Nanyang Technology University Elektrik Mühendisliği ve Uygulamalı Fizik Bölümünde, 2011-2014 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology’de Elektronik Araştırma Laboratuvarı (RLE) ve Sentetik Biyoloji Araştırma Merkezinde (MIT Synthetic Biology Center) doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. 2014 yılında yardımcı doçent, 2019 yılında doçent unvanını almaya hak kazandı. 2014 yılında Biyomühendislik alanında TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülünü  aldı.




Kaynak: TÜBA - TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ

Editör: TÜBA - TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Tekno/Bilim/Sanayii Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI